Overblog
Edit post Follow this blog Administration + Create my blog

Salon de infrumusetare

Posted on June 10 2013

Deschiderea unui salon de infrumusetare poate constitui o idee de afacere pentru tinerii care vor sa participe la programul initiat de stat.

Fiind un business de relationare, pentru o astfel de afacere este necesara, inainte de toate, o locatie amenajata si dotata cu mobilier si aparatura specifica profesionala. Bugetele de investitie cresc odata cu achizitionarea pachetelor de produse profesionale si marketingului aferent deschiderii locatiei. Totusi, sumele difera foarte mult pentru ca, asa cum este in industria hoteliera, asa este si in cea de infrumusetare. Dupa cum arata Miess, in functie de locatie, saloanele se impart in cele de clasa A (de 5 stele), B si C (cele de apartament, mici si ieftine).

"Bugetele sunt in general mai mari pentru pornirea unui astfel de business, dar daca se are in vedere un spatiu in cadrul unui apartament, atunci si preturile sunt mai mici, clientela mai slab pozitionata, dar si riscul mai scazut", explica el.

Cu cat este mai mic un salon de infrumusetare, cu atat este mai mica echipa. O crestere a acesteia inseamna posturi si mobilier de lucru in plus, spatiu mai mare. Un minim de personal presupune macar o persoana pe fiecare departament (salon coafura, manichiura si pedichiura, cosmetica), plus o persoana care poate indeplini mai multe functii - sa ajute la receptie, la curatenie, sa poata acomoda clientii si sa ajute cu primul serviciu, respectiv spalatul parului.

Desi se poate judeca superficial un astfel de business, Lucian Miess crede ca, de fapt, este unul dintre cele mai complexe si dinamice. "Profitul este influentat de atatia factori incat nu se poate raspunde exact in cate luni poate fi obtinut pentru o astfel de afacere. Este nevoie de analize despre zona amplasarii locatiei, populatia disponibila, profilul clientului (pozitionarea si categoria salonului), numarul maxim de clienti, gradul de ocupare, bonul mediu pentru servicii si bonul mediu pentru produse, frecventa clientilor, analiza veniturilor ca intreg si apoi analiza costurilor", afirma acesta.

In plus, potrivit managerului Gett`s, clientela creste in timp (65% din clienti se aduc unii pe altii), dar, in cazul unui salon de infrumusetare, nu se poate atinge break-even mai devreme de 6 luni. Tocmai de aceea, este important de stiut ca exista si un sprijin real pentru intreprinzatori la inceput.

http://www.wall-street.ro/top/Start-Up/99159/Vrei-sa-iei-cei-10-000-de-euro-de-la-Stat-TOP-idei-de-afaceri.html

Comment on this post